Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer bij ons komen kijken? Dat kan! Neem contact op met ons bestuur via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Er wordt dan z.s.m. contact met je opgenomen. Je kunt dan overleggen wanneer je een keer wilt komen kijken. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Als je zeker weet dat je lid wil worden krijg je van de contactpersoon van jouw speltak een inschrijfformulier.

Contributie per jaar - Seizoen 2019-2020 -

 

 

Bevers, meisjes van 5 t/m 7 jaar        (contributie €125,- per jaar)

 

 

Welpen, meisjes van 7 t/m 10 jaar     (contributie €125,- per jaar)

 

 

Scouts, meisjes van 11 t/m 14 jaar     (contributie €125,- per jaar)

 

 

Explorers, meisjes van 15 t-m 18 jaar(contributie €125,- per jaar)

 

 

Stam, vrouwen en mannen van 18 t/m 23 jaar  (contributie € 50,- per jaar)

 

 

Plusscouts, vrouwen en mannen 24 jaar en ouder 

(contributie € 50,- per jaar)

 

 

Vrienden Van  (contributie € 35,- per jaar)

NB. Niet inbegrepen in het contributiegeld: zomerkampen en speltak afhankelijke bijdragen, installatiekosten, kosten scoutfit

 

De inning van de contributie loopt bij Scoutinggroep de Fakkeldraagsters verplicht via automatische incasso. Hiervoor dienen we in het bezit te zijn van een doorlopende machtiging met de juiste  betalingsgegevens. De doorlopende machtiging staat op de volgende pagina. Pas als je daadwerkelijk lid wordt zullen we overgaan tot incasseren van de contributie. 

 

Vergeet niet in te vullen in hoeveel termijnen we de contributie mogen afschrijven, en de machtiging te ondertekenen inclusief datum. De hoogte van de contributie wordt berekend op basis van het kwartaal dat je lid wordt. Word je bijvoorbeeld in de loop van het tweede kwartaal lid, betaal je alleen nog voor het 3e en 4e kwartaal. De bedragen genoemd op het inschrijfformulier zijn de bedragen voor een heel seizoen. Het scoutingseizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus. Bij opzegging van het lidmaatschap komt de doorlopende machtiging automatisch te vervallen.

Mochten er vragen zijn, of levert de hoogte van de contributie problemen op, neem dan contact op met de penningmeester van de Fakkeldraagsters (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).


De vereniging wil graag de vereniging zo laagdrempelig en toegankelijk houden zoals deze nu is.

De gemeente Soest en de vereniging verleend haar medewerking voor jeugdleden en/of diens ouders/vertegenwoordigers die een beroep doen op het jeugdfonds sport en cultuur. Mocht dit van toepassing zijn vragen wij de ouders of diens vertegenwoordigers om contact op te nemen met de penningmeester van De Fakkeldraagsters.(This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Informatie over het jeugdfonds sport en cultuur is terug te vinden op hun website. 

 


 

Geen lid meer willen zijn ? 

Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen lid meer wilt zijn. Dat vinden wij natuurlijk jammer ! Dit moet altijd wèl eerst gemeld worden bij de speltak-leiding ! De ledenadministratie wil dit natuurlijk ook weten, stuur daarom de opzegging ook even per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Naar aanleiding van deze email zal er een uitschrijf-formulier gestuurd worden.

De uitschrijving zal geactiveerd worden per de laatste dag van het kwartaal nadat dit formulier bij het bestuur is binnengekomen. De uitschrijving is effectief per de eerste van het volgende kwartaal aan het moment van inleveren van dit formulier. (kwartalen: september t/m november, december t/m februari, maart t/m mei, juni t/m augustus) 

De doorlopende machtiging van de automatische incasso wordt per dezelfde datum beëindigd indien de contributie van dit seizoen al is voldaan.